Close

TRAININGEN

Wil jij gezonder en fitter leven? En dit op een eenvoudige manier combineren met je drukke levensstijl? Sluit je dan aan bij CosPT. Als topsporter weet ik wat hiervoor nodig is, zowel fysiek als mentaal. CosPT biedt naast personal training ook onderstaande trainingsvormen aan. Overigens kunnen enkele elementen hieruit terugkomen in een personal training afhankelijk van wat jouw doelen en wensen zijn. Naast fysieke vooruitgang zal je mentaal ook een positieve boost krijgen. De trainingen zullen in Alphen aan den Rijn of in de nabije omgeving gegeven worden, zowel binnen als (wanneer het weer het toelaat) buiten.

looptraining
LOOPTRAINING

Gezien mijn achtergrond in het voetbal heb ik heel wat meters moeten maken door de jaren heen. Bij deze sport krijg je te maken met verschillende vormen van het lopen. 90 minuten lang rennen, een tempoloop van 50 meter of een korte sprint van 10 meter. Dit zijn enkele vormen waar ik mee te maken kreeg. In mijn looptraining komen dan ook alle onderdelen aan bod. Uithoudingsvermogen, interval en sprint, maar ook flexibiliteit, balans en stabiliteit, wendbaarheid en snelheid. De trainingen zijn er voor ieder niveau en te volgen als personal training, als duo en in groepsverband.

personaltraining
PERSONAL TRAINING

In mijn jaren als topsporter was het altijd zeer belangrijk om goed met je lichaam om te gaan en het optimale eruit te halen. Zo heb ik veel geleerd op het gebied van trainingen (verschillende trainingsmethoden), rust, voeding en het mentale vlak. In combinatie met de NASM opleiding, een wetenschappelijk bewezen trainingsprogramma, beschik ik over een uitgebreide kennis op het gebied van praktijk en theorie.

Tijdens een personal training sessie wordt de klant persoonlijk begeleid om zijn of haar doelstellingen te bereiken. Vooraf wordt uitgebreid gesproken en getest om tot het juiste trainingsschema te komen. Ook ontvang je een voedingsschema op maat. Dit alles om verantwoord, veilig en doelgericht te kunnen werken. Verschillende soorten trainingen komen aan bod zoals flexibiliteitstraining, core training en balanstraining, maar ook conditie-, weerstand- en krachttraining. Er word stapsgewijs getraind om resultaten te behalen in snelheid, kracht, uithoudingsvermogen, coördinatie en flexibiliteit. Personal training wordt gevolgd als individu. Het is ook mogelijk om als duo getraind worden.

voetbaltraining1
VOETBAL TRAINING

Ik voetbal zelf al ruim 25 jaar en heb meer dan 15 jaar gespeeld op topniveau. Zo heb ik onder andere voor ADO Den Haag, FC Volendam en RKC Waalwijk gespeeld. Ook heb ik voor het Nederlands elftal onder 18 en 19 gespeeld. Kortom een rijke schat aan ervaring en ik heb de kwaliteit en vaardigheden om dit op andere mensen over te brengen. In deze trainingen komen alle aspecten aan bod om een betere voetballer te worden. Zo wordt er gewerkt aan loopscholing, coördinatie en wendbaarheid. Ook wordt er op snelheid en kracht getraind. Een goede fysieke basis en je lichaam onder controle hebben is belangrijk om jezelf als voetballer te ontwikkelen. Uiteraard is het meest uitgebreide onderdeel van de training lekker voetballen. We werken onder andere aan passing, aannames, tweebenigheid, dribble en techniekvormen. Gedurende de training zal ook gesproken worden over het mentale aspect in de voetballerij en uitleg gegeven worden over tactiek als team en individu. De trainingen zijn er te volgen als personal training, als duo en in groepsverband.

runningbootcamp
RUNNING BOOTCAMP

Bootcamp is van oorsprong een Amerikaanse legertraining. Zij gebruikten de intensieve training om met de materialen die voor handen waren in korte tijd snel resultaat te boeken. Tegenwoordig is bootcamp zeer populair onder de sportende mens. De trainingen worden buiten in de frisse lucht uitgevoerd en er word gebruik gemaakt van alles wat je onderweg tegenkomt. Denk bijvoorbeeld aan banken, hekjes of een grasveld. Ook zal er bij sommige trainingen gebruik gemaakt worden van trainingsmateriaal. Bootcamp is een training waarbij spierversterkende oefeningen gedaan worden in combinatie met rennen. In tegenstelling tot een gewoon bootcamp is bij mij het onderdeel rennen wat uitgebreider, vandaar de naam running bootcamp. Gedurende een training zal er gewerkt worden aan uithoudingsvermogen, kracht, snelheid, behendigheid en coordinatie. Enkele oefeningen die aan bod kunnen komen zijn: push-ups, squats, intervalloopjes en sprints. Running bootcamp is een goede full body training waarbij snel resultaat te behalen valt. Belangrijk daarbij is wel met enige regelmaat trainen en een gezonde levensstijl. Het is een geweldige manier om af te vallen en je sterker, fitter, sneller en strakker te doen voelen. Daarnaast is het ook goed voor de geest, je krijgt er meer zelfvertrouwen van en je voelt je een stuk energieker. De trainingen zijn te volgen als personal training, als duo en in groepsverband.

hiittraining
HIIT TRAINING

HIIT training staat voor High Intensity Interval Training. Dit is een training waarbij oefeningen met hoge intensiteit afgewisseld worden met periodes met lagere intensiteit. Het idee achter deze trainingen is om in een relatief korte periode prestaties te verbeteren. Ondanks er tijdens de trainingen maar korte cardio periodes zijn heeft HIIT een positieve invloed op het metabolisme en vooral op vetverbranding. Vooral op het vlak van kracht en uithoudingsvermogen maak je flinke stappen met HIIT. Ook blijkt uit onderzoek dat ten opzichte van andere intensiteitstrainingen bij een HIIT training de vetverbranding hoger is. Zoals eerder genoemd worden oefeningen met hoge intensiteit uitgevoerd op een hoog tempo, dit zijn veelal krachtoefeningen. Dit gaat op tijd en in de ”rust” periodes tussendoor word er een vorm van cardio gedaan. Een normale HIIT training duurt gemiddeld tussen de 15 en 30 minuten. Mijn training duurt in totaal een uur. Er word naast HIIT ook veel aandacht besteedt aan een goede warming up, cooling down en stretchen. Daarnaast is boven alles misschien wel het belangrijkste: de houding tijdens de oefeningen. Een verkeerde houding kan voor blessures zorgen en daarom wordt ook hier veel aandacht aan besteed. HIIT kan als personal training, als duo en in groepsverband gevolgd worden.

padstraining
PADS TRAINING

Pads training is een training waarbij verschillende trap en stoot technieken worden uitgevoerd op kussens (pads) die de trainer vasthoudt. Deze technieken komen voor in onder andere vechtsporten als kickboksen, karate en taekwondo. Gebruikelijk is om tijdens de training bokshandschoenen te dragen. Pads training is een leuke manier van sporten waarbij je aan je conditie kan werken. Tijdens de training worden er ook krachtoefeningen gedaan en uiteraard wordt er ook gewerkt aan het verbeteren van je boks- en traptechnieken. Naast kracht en uithoudingsvermogen zal ook je lenigheid en coordinatie ontwikkelen. Je zelfvertrouwen zal zeker toenemen na het volgen van deze trainingen. Het is ook dé ideale uitlaatklep voor iemand die zijn energie op een effectieve manier kwijt wilt raken: verstand op nul en gaan! De trainingen zijn voor een elk ieder geschikt, er wordt dan naar zijn of haar niveau en doelstellingen getraind. De trainingen zijn te volgen als personal training, als duo. 

TRAININGS ERVARINGEN

cospt_training_ervaringen_1

“Voor zowel mijn boks-wedstrijd, alsmede mijn braziliaans jiu jitsu-wedstrijd, heb ik meerdere sessies bij CosPT gehad. Ik ben erg blij en zeer tevreden met de resultaten van deze sessies.

Nick is een professional. In elk stadium van ons contact en tijdens onze sessies, was dat merkbaar. Nick hield rekening met mijn fysieke mogelijkheden, pushte mij daar waar nodig, coachte mij vanaf begin tot einde training en gaf mij tips en tricks die ik tot op de dag van vandaag nog steeds toepas in mijn dagelijkse leven.

Nick heeft mij niet zomaar getraind. Nick heeft me een nieuw inzicht qua lifestyle gegeven. En daar ben ik hem erg dankbaar voor.

Nick, bedankt voor het realiseren van mijn doelen, man!!!”

– Brian Ruben, bokser en Braziliaans Jiu Jitsuka

“Na 5 jaren niet gevoetbald en überhaupt weinig gesport te hebben, ben ik op zoek gegaan naar een personal trainer om onder goede begeleiding weer fit te worden. Doelen: conditie op peil brengen en weer balgevoel op doen. Blij verrast was ik dan ook toen ik tijdens mijn zoektocht op de site van Nick terecht kwam. Een goed onderlegde personal trainer uit de regio die kan helpen bij een goede fysieke basis. Door zijn brede ervaring is Nick in staat om trainingen goed op te bouwen, grenzen op te zoeken en diversiteit in de oefeningen aan te brengen. Naast de trainingen geeft Nick ook advies op het gebied van voeding en oefeningen die je gemakkelijk zelf thuis kunt uitvoeren. Al na enkele trainingen heb ik profijt van de begeleiding van Nick en vertaalt zich dat in gewichtsverlies, een fitter lijf en een betere conditie. Voor mensen die onder goede begeleiding fit(ter) willen worden, kan ik de trainingen en de begeleiding van Nick dan ook zeer aanbevelen, een sociale vent met een aanstekelijke drive!”

– Jelmer Schenkel

LEES MEER TRAININGS ERVARINGEN

VRAAG NU EEN PROEFTRAINING AAN

Een proeftraining is gratis en geheel vrijblijvend. De proeftraining duurt een uur en vindt plaats in Alphen aan den Rijn.

* verplichte velden

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met onze privacybeleid. Jouw gegevens worden niet gedeeld met een derde partij. De link naar onze privacybeleid is te vinden in de footer.

KvK: 68716354 | BTW: NL182882159B02 | PRIVACYBELEID EN ALGEMENE VOORWAARDEN